1. דף הבית
  2. קורסים אונליין
  3. קורס Javascript אונליין

קורס Javascript אונליין

קורס שילמד אתכם את שפת ג'אווה סקריפט. קורס חובה לכל מפתח Front End באינטרנט.
JS מתחילים
בפרק זה נכיר את שפת ג'אווה סקריפט, נראה כיצד היא משתלבת עם HTML ועם CSS, נכיר את אופן הפעלת השפה בדפדפן ואפילו נבנה תוכנית ג'אווה סקריפט ראשונה.
הטמעת קוד JS
בפרק זה נלמד כיצד לשלב קוד ג'אווה סקריפט בתוך HTML. נראה איך משלבים קוד אינליין ישירות ב-HTML עצמו, איך מפרידים קוד לקובץ חיצוני, איך יוצרים אירועים בג'אווה סקריפט שמשולבים באלמנטים של ה-HTML ואיך מפעילים קוד ג'אווה סקריפט ישירות מהקונסול.
הערות ב-JS
בפרק זה נחקור את הדרכים השונות לכתיבת הערות ב-JavaScript, נדון מתי להשתמש בהערות, ונקבע את הדרך המועדפת לכתיבת הערות בג'אווה סקריפט.
משתנים וקבועים ב-JS
בפרק זה נעמיק במושגים של קבועים ומשתנים בג'אווה סקריפט. נדון במה הם, כיצד להגדיר אותם ולהשתמש בהם, מתי להשתמש בקבוע לעומת משתנה, ונחקור מוסכמת שמות לשניהם.
חישובים מתמטיים ב-JS
בפרק זה נחקור פעולות אריתמטיות בג'אווה סקריפט, המכסות אריתמטיקה בסיסית עם קבועים ומשתנים, כמו גם חישובים מורכבים יותר באמצעות הספרייה המתמטית. נדון בהקצאות לקבועים ומשתנים באמצעות פעולות אריתמטיות פשוטות כמו חיבור, חיסור, כפל וחילוק. בנוסף, נעמיק בפונקציות מתמטיות מתקדמות יותר המסופקות על ידי האובייקט Math.
מחרוזות ב-JS
בפרק זה נחקור מחרוזות בג'אווה סקריפט ונכסה את היסודות של מחרוזות, כיצד להשתמש בהן, פעולות מחרוזות נפוצות ומניפולציות מיוחדות. הבנת מחרוזות חיונית לעבודה עם נתוני טקסט ולטיפול במחרוזות ביעילות.
המרת טיפוסים ב-JS
בפרק זה, נחקור את המושגים של Casting ו-Coercion בג'אווה סקריפט. ההבנה כיצד השפה מטפלת בסוגי נתונים ומבצעת המרות טיפוסים חיונית לכתיבת קוד חזק וצפוי. נסקור את היסודות של המרה מפורשת ושאינה מפורשת, תרחישים נפוצים שבהם הם מתרחשים, מלכודות פוטנציאליות ושיטות עבודה מומלצות, כדי להבטיח שהקוד יתנהג כמצופה.
משפטי if-else ב-JS
לוגיקה מותנית ממלאת תפקיד מכריע בתכנות בג'אווה סקריפט ומאפשרת לך לשלוט בזרימת הקוד שלך בהתבסס על תנאים שונים. בפרק זה, נבדוק הצהרות if-else ואופרטורים טרינריים, כדי לעזור לך לשלוט בלוגיקה מותנית.
משפטי switch-case ב-JS
הצהרת switch-case מהווה אלטרנטיבה רב-תכליתית להצהרת if-else, במקרה בו יש ריבוי אפשרויות לערך של הביטוי הנבדק. במדריך המקיף הזה, נחקור את התחביר של הצהרות switch-case, היתרונות שלהם, שיטות עבודה מומלצות, מלכודות נפוצות ושיקולים נוספים שיעזרו לך למנף את התכונה החזקה הזו ביעילות בקוד הג'אווה סקריפט שלך.
מערכים ב-JS
מערכים הם מבני נתונים בסיסיים בג'אווה סקריפט המאפשרים לאחסן ולתפעל אוספי נתונים. במדריך זה, נחקור את כל מה שצריך לדעת על מערכים, כולל התחביר שלהם, פעולות נפוצות, שיטות עבודה מומלצות וטיפים למניפולציה יעילה של מערכים.
Object, Map, Set ב-JS
נוסף על מערכים, שפת ג'אווה סקריפט מספקת מספר מבני נתונים מובנים שעוזרים באחסון ובניהול נתונים בצורה יעילה. במדריך זה נסקור את מבני הנתונים אובייקט, מפה, סט (קבוצה) וכן WeakMap ו-WeakSet, נכיר שיטות עבודה מומלצות ונציג טיפים לעבודה יעילה איתם.
לולאות for ב-JS
שימוש בלולאות for מאפשר ביצוע קטע קוד מספר פעמים ועוזר לטפל במבנים שונים, כגון מערכים. במדריך זה נסקור כמה סוגי לולאות, לרבות לולאת for הסטנדרטית, לולאת for in ולולאת for of, נכיר את ההצהרות break ו-continue, נלמד לעבוד עם לולאות מקוננות ועוד.
לולאות while ב-JS
לולאת while מאפשרת ביצוע קטע קוד באופן חזרתי, כל עוד תנאי הלולאה מתקיים. במדריך זה נסקור את לולאת while ולולאת do .. while, נכיר את ההצהרות break ו-continue, נלמד לעבוד עם לולאות while מקוננות ועוד.
פונקציות ב-JS
במדריך זה נלמד את השימוש בפונקציות, נסקור סוגי פונקציות שונים כגון פונקציית חץ, פונקציה אנונימית, פונקציית IIFE, רקורסיה ועוד. נכיר את המונח scoping ונראה את ההשפעה של אופן ומיקום הגדרת משתנים בקוד בג'אווה סקריפט.
מערכים מתקדמים ב-JS
במדריך זה נכיר מתודות מתקדמות לעבודה עם מערכים בשפת ג'אווה סקריפט, לרבות פונקציות לביצוע איטרציות, מיון, סינון, חיפוש, מיפוי ועוד.
DOM ב-JS
במדריך זה נלמד כיצד ליצור אינטראקציה עם מודל אובייקט המסמך (ה-DOM) באמצעות ג'אווה סקריפט. נראה כיצד ניתן לשנות בצורה דינמית את ה-HTML מבחינת תוכן, מאפיינים ועיצוב, וננווט ברשימת הצמתים של ה-HTML.
אירועים ב-JS
במדריך זה נלמד לנהל אירועים בג'אווה סקריפט, נכיר את המתודות addEventListener, stopPropagation, preventDefault, removeEventListener, dispatchEvent, ונלמד טכניקות להאצלת אירועים, יצירת אירועים מותאמים אישית וטכניקות debouncing ו- throttling. כמו כן, נסקור אירועים נפוצים לעכבר, מקלדת, טיפול בטפסים ועוד.
לימוד JS

קצת על JavaScript

JavaScript היא שפת תכנות ברמה גבוהה, המבוססת interpreter (פענוח הקוד בזמן ריצה). השפה משמשת בדרך כלל ליצירת אלמנטים ופונקציונליות אינטראקטיביים בדפי אינטרנט. בעזרת JavaScript ניתן לתמרן את התוכן והמבנה של דף אינטרנט בזמן אמת, ליצור אינטראקציה עם המשתמש ולתקשר עם שרתים, דבר שהופך את השפה לאבן יסוד בפיתוח חזיתי ו-full-stack.

JavaScript היא כלי בסיסי בפיתוח אתרים. היא מאפשרת יצירה של יישומי אינטרנט אינטראקטיביים ומושכים על ידי תגובה לפעולות המשתמש, כגון קליקים, קלט ומחוות, ומספקת חווית משתמש דינמית. באמצעותה ניתן לתפעל נתונים ולעדכן את ה-DOM (Document Object Model) כדי לשקף שינויים בזמן אמת. השפה מאפשרת תכנות אסינכרוני המשפר ביצועים, באמצעות היכולת לבצע משימות מרובות בו זמנית מבלי לחסום את שרשור הריצה הראשי. בשילוב עם פריימים ומודולים כמו React, Angular או Vue.js, ניתן לפתח יישומים חוצי פלטפורמות בפחות זמן פיתוח ובפחות מאמץ.

JavaScript היא אחת משפות התכנות הנפוצות ביותר, דבר שהופך אותה למבוקשת מאוד בשוק העבודה. לימוד JavaScript פותח הזדמנויות רבות לתפקידי פיתוח בחזית וב-full stack. ל-JavaScript יש מערכת אקולוגית עצומה של מודולים וספריות המפשטות את הפיתוח, משפרות את הפרודוקטיביות ומספקות פתרונות מובנים מראש לאתגרים נפוצים, כך שהפיתוח הופך ליעיל יותר. ל-JavaScript יש קהילה חזקה ותומכת, המציעה שפע של משאבי למידה, הדרכות ופורומים שבהם מפתחים יכולים לבקש עזרה, לשתף ידע ולהישאר מעודכנים במגמות ובשיטות העבודה המומלצות והעדכניות ביותר.

אנו משתמשים בעוגיות על מנת לשפר את חווית המשתמש באתר. מדיניות הפרטיותאני מסכים